Dobrawaga
 

Radiowitalność

Głosów: 0
środa, 02 marca 2016


Żywe komórki na skutek wibracji cząstek w nich zawartych, emitują promieniowanie, które z śmiercią tych komórek zanika.

Żywe komórki na skutek wibracji cząstek w nich zawartych, emitują promieniowanie, które z śmiercią tych komórek zanika.

Tę tajemniczą, nie dość jeszcze poznaną właściwość ustrojów żywych, jak również pokarmów, francuski inżynier Simoneton nazwał radiowitalnością. Chroni ona ciało i podtrzymuje czynności układów i narządów płynąc poprzez kanały energetyczne (meridiany) w organizmie.

Organizmy zwierząt i ludzi wydzielają za życia promieniowanie o długości fali około 6500.

Zdrowe i cenne są te produkty, które udzielają tkankom swego promieniowania o wyższej długości fali.

Najwyższą radiowitalność mają surowe owoce, warzywa, zioła, zboża, owoce oleiste, orzechy i przyprawy, a ich promieniowanie osiąga długość fali około 9000Å. Rośliny poprzez fotosyntezę pobierają energię wprost od słońca i magazynują ją w liściach, korzeniach, bulwach i owocach. Źródłem witalności surowych pokarmów roślinnych są tzw. żywe makrocząsteczki o spiralnej, lewoskrętnej strukturze.

Przemysłowo przetworzona żywność: biały chleb, wędliny, mięso gotowane, margaryna, herbata, kawa, wódka, likiery itp., to produkty "martwe", nie wykazujące żadnej radiacji, lub posiadają bardzo niską radiację (0-3000Å), dlatego będzie ona obniżać potencjał energetyczny organizmu.

(mierzona w Angstremach - jednostka długości fal równa 10-10 m)

Owoce wydłużają swą falę w miarę dojrzewania (również po zerwaniu z drzewa), natomiast warzywa po wyjęciu z ziemi stopniowo ją tracą. Mięso bezpośrednio po uboju ma radiowitalność na poziomie 6500Å (tak jak ciało zwierzęcia), lecz już kilka godzin po uboju traci ją całkowicie i zmienia się w produkt "martwy". Wysoką (9000Å) i bardzo trwałą radiowitalność ma zboże (nawet znalezione w piramidzie egipskiej miało jeszcze około 3900Å).

Przechowywanie, suszenie i gotowanie bardzo obniża lub w ogóle niszczy radiację pokarmów. Ciekawe jednak, że suszone produkty po namoczeniu w wodzie w dużej mierze odzyskują swą poprzednią długość fali - i tak np. napary z ziół wykazują radiację 7000 - 9000Å.

Długość fali promieniowania własnego człowieka zmienia się wraz z rodzajem przyjmowanego pożywienia i stanu jego zdrowia. Przy żywieniu się głównie mięsem i produktami "martwymi" radiowitalność organizmu wyraźnie się obniża.

Zdrowe dziecko, bezpośrednio po porodzie wydziela promieniowanie na poziomie około 7000Å. Znaczna część dzieci rodzi się z obniżoną radiowitalnością ze względu na niedobory witaminowe ich matek. Wraz z upływem lat, witalność organizmu człowieka osiągnie, np. w wieku 20 lat, poziom około 6000Å. Człowiek jest jeszcze sprawny, ma silny układ odpornościowy, nie ma problemów ze zdrowiem. Gdy organizm dobiega czterdziestki, poziom sił radiowitalnych obniża się do 5000Å - zaczynają się więc drobne schorzenia. U człowieka sześćdziesięcioletniego poziom ten wynosi już tylko około 4000Å. Wtedy zaczynają się poważne choroby, niejednokrotnie już nieuleczalne. Z chwilą, kiedy witalność osiągnie poziom 3000Å - między 60-80 rokiem życia - następuje śmierć.

Dlaczego więc spada radiowitalność człowieka? To oczywiste - ponieważ spożywa on nadmierną ilość produktów martwych, tj. produktów, których witalność mieści się w zakresie od 0-3000Å.

Można tu porównać człowieka do akumulatora, który trzeba cały czas doładowywać odpowiednio wyższymi poziomami radiacji tak, aby poziom ten nigdy nie spadł poniżej 6000Å, a zawsze utrzymywał się w przedziale pomiędzy 6000 a 7000Å. Te wysokie wibracje ludzkiego ciała, zabijają bezwzględnie wszystkie bakterie i wirusy.

Surowe warzywa, owoce oraz zboża, zioła i przyprawy emitują długość fali w wysokości około 8500-9000Å. Jak potężna jest siła witalności w nich zawarta, świadczy fakt znalezienia w piramidzie egipskiej zboża, które posiadało radiację 3900Å, a niektóre z tych ziaren, wsadzone do ziemi, wykiełkowały!

Profilaktyka zdrowotna, czyli zapobieganie chorobom, polega również na utrzymywaniu naszego ciała na najwyższym poziomie radiowitalności.

Zdrowe i cenne są te produkty, które udzielają tkankom swego promieniowania o wyższej długości fali.

 

Zobacz także

Facebook

Wybrane artykuły

Najgorsze napoje dla naszego organizmu

1. Napoje owocoweNazwa na etykiecie brzmiąca "Napój owocowy" niemal zawsze oznacza mocno posłodzoną wodę z dużym dodatkiem barwników. Zdecydowanie lepszym wyborem jest zdrowy 100% sok owocowy.2. Kawa podana w wyszukany sposóbZmiksowana z 2% mlekiem i cukrem filiżanka kawy mrożonej może zawierać nawet 800 kalorii i 1/3 maksymalnej dziennej dawki zatykających tętnice tłuszczy nasyconych. A oto powód, ...

5 posiłków, których nigdy...

Unikając tych potraw wieczorem wyśpimy się lepiej oraz poprawimy efekty stosowanej diety.Nie ma potrzeby odmawiać sobie późnowieczornej przekąski gdy czujemy się naprawdę głodni. Należy jednak mądrze wybrać, co zjemy. Źle dobrana potrawa może zakłócić nam sen, a także dołożyć sporo zupełnie niepotrzebnych kalorii do naszej codziennej diety. Zamiast po prostu sięgnąć po pierwszy z brzegu lub najsmaczniejszy kąsek z lod&oacu...

8 sposobów na oczyszczenie organizmu

Czujesz, że Twój organizm jest osłabiony? Borykasz się z problemami skórnymi, bólami lub problemami trawiennymi? Bez powodzenia próbujesz schudnąć? Być może nadszedł czas na oczyszczenie organizmu.Praktykowana od wieków wśród różnych kultur na całym świecie - w tym również w medycynie ajuwerdyjskiej i chińskiej - detoksykacja polega na wypoczynku, oczyszczeniu i odżywieniu organizm...

Łączenie żywności: sekret lepszego zdrowia i efektywnego odchudzania

Łączenie żywności: sekret lepszego zdrowia i efektywnego odchudzania.Źródło: bodyecology.com Mięso z ziemniakami, zapiekanka z makaronem, jajecznica z grzankami – te smacznie brzmiące potrawy są także klasycznymi przykładami, dlaczego nasza dieta czyni nas grubszymi i bardziej podatnymi na choroby.Po zjedzeniu jednej z nich możemy cierpieć na wzdęcia, odwodnienie lub zmęczenie organizmu. Nic dziwnego – łamią one ...

Dobre zdrowie jest następstwem dobrego samopoczucia, a troska o oczyszczenie organizmu to najlepszy początek.

1-2-3-4
tylko tyle kroków
dzieli CIę od
zmiany swojego
stylu życia na
zdrowy i pełen
energii.
Run

Złe nawyki ograniczaj stopniowo.
Ważne jest nie to, ile jemy, ale jak wiele żywności zostanie strawione.

Wellness to nic innego jak troszczenie się o siebie i swoje życie. Aby być wellness trzeba dokonywać potrzebnych zmian i podtrzymywać do tego swoją motywację. Dlatego znajdź to, co Cię powstrzymuje od czucia się dobrze ze samym sobą. Nie omijaj tych przeszkód - pokonuj je!

..przecież chodzi tylko o to, żeby czuć się lepiej i cieszyć się lepszym wyglądem... Czy dotyczy to również Ciebie?
Dziś masz wiele możliwości, które mogą pomagać Tobie w osiąganiu przeróżnych celów, jeśli chodzi o Twój wygląd i samopoczucie.

Na rynku masz szereg produktów i usług, dzięki którym możesz być wellness:

  • suplementy diety,
  • zdrowa żywność,
  • usługi z zakresu aktywności fizycznej i rekreacji,
  • salony piękności, gabinety odnowy biologicznej, spa itp.
  • szeroko rozumiana profilaktyka zdrowotna itd.