Dobrawaga
 

Radiowitalność

Głosów: 0
środa, 02 marca 2016


Żywe komórki na skutek wibracji cząstek w nich zawartych, emitują promieniowanie, które z śmiercią tych komórek zanika.

Żywe komórki na skutek wibracji cząstek w nich zawartych, emitują promieniowanie, które z śmiercią tych komórek zanika.

Tę tajemniczą, nie dość jeszcze poznaną właściwość ustrojów żywych, jak również pokarmów, francuski inżynier Simoneton nazwał radiowitalnością. Chroni ona ciało i podtrzymuje czynności układów i narządów płynąc poprzez kanały energetyczne (meridiany) w organizmie.

Organizmy zwierząt i ludzi wydzielają za życia promieniowanie o długości fali około 6500.

Zdrowe i cenne są te produkty, które udzielają tkankom swego promieniowania o wyższej długości fali.

Najwyższą radiowitalność mają surowe owoce, warzywa, zioła, zboża, owoce oleiste, orzechy i przyprawy, a ich promieniowanie osiąga długość fali około 9000Å. Rośliny poprzez fotosyntezę pobierają energię wprost od słońca i magazynują ją w liściach, korzeniach, bulwach i owocach. Źródłem witalności surowych pokarmów roślinnych są tzw. żywe makrocząsteczki o spiralnej, lewoskrętnej strukturze.

Przemysłowo przetworzona żywność: biały chleb, wędliny, mięso gotowane, margaryna, herbata, kawa, wódka, likiery itp., to produkty "martwe", nie wykazujące żadnej radiacji, lub posiadają bardzo niską radiację (0-3000Å), dlatego będzie ona obniżać potencjał energetyczny organizmu.

(mierzona w Angstremach - jednostka długości fal równa 10-10 m)

Owoce wydłużają swą falę w miarę dojrzewania (również po zerwaniu z drzewa), natomiast warzywa po wyjęciu z ziemi stopniowo ją tracą. Mięso bezpośrednio po uboju ma radiowitalność na poziomie 6500Å (tak jak ciało zwierzęcia), lecz już kilka godzin po uboju traci ją całkowicie i zmienia się w produkt "martwy". Wysoką (9000Å) i bardzo trwałą radiowitalność ma zboże (nawet znalezione w piramidzie egipskiej miało jeszcze około 3900Å).

Przechowywanie, suszenie i gotowanie bardzo obniża lub w ogóle niszczy radiację pokarmów. Ciekawe jednak, że suszone produkty po namoczeniu w wodzie w dużej mierze odzyskują swą poprzednią długość fali - i tak np. napary z ziół wykazują radiację 7000 - 9000Å.

Długość fali promieniowania własnego człowieka zmienia się wraz z rodzajem przyjmowanego pożywienia i stanu jego zdrowia. Przy żywieniu się głównie mięsem i produktami "martwymi" radiowitalność organizmu wyraźnie się obniża.

Zdrowe dziecko, bezpośrednio po porodzie wydziela promieniowanie na poziomie około 7000Å. Znaczna część dzieci rodzi się z obniżoną radiowitalnością ze względu na niedobory witaminowe ich matek. Wraz z upływem lat, witalność organizmu człowieka osiągnie, np. w wieku 20 lat, poziom około 6000Å. Człowiek jest jeszcze sprawny, ma silny układ odpornościowy, nie ma problemów ze zdrowiem. Gdy organizm dobiega czterdziestki, poziom sił radiowitalnych obniża się do 5000Å - zaczynają się więc drobne schorzenia. U człowieka sześćdziesięcioletniego poziom ten wynosi już tylko około 4000Å. Wtedy zaczynają się poważne choroby, niejednokrotnie już nieuleczalne. Z chwilą, kiedy witalność osiągnie poziom 3000Å - między 60-80 rokiem życia - następuje śmierć.

Dlaczego więc spada radiowitalność człowieka? To oczywiste - ponieważ spożywa on nadmierną ilość produktów martwych, tj. produktów, których witalność mieści się w zakresie od 0-3000Å.

Można tu porównać człowieka do akumulatora, który trzeba cały czas doładowywać odpowiednio wyższymi poziomami radiacji tak, aby poziom ten nigdy nie spadł poniżej 6000Å, a zawsze utrzymywał się w przedziale pomiędzy 6000 a 7000Å. Te wysokie wibracje ludzkiego ciała, zabijają bezwzględnie wszystkie bakterie i wirusy.

Surowe warzywa, owoce oraz zboża, zioła i przyprawy emitują długość fali w wysokości około 8500-9000Å. Jak potężna jest siła witalności w nich zawarta, świadczy fakt znalezienia w piramidzie egipskiej zboża, które posiadało radiację 3900Å, a niektóre z tych ziaren, wsadzone do ziemi, wykiełkowały!

Profilaktyka zdrowotna, czyli zapobieganie chorobom, polega również na utrzymywaniu naszego ciała na najwyższym poziomie radiowitalności.

Zdrowe i cenne są te produkty, które udzielają tkankom swego promieniowania o wyższej długości fali.

 

Zobacz także

Facebook

Wybrane artykuły

10 zasad dobrego odżywania dziecka

Dzięki wskazówkom w nim zawartym łatwiej było im podczas pierwszych dwunastu miesięcy w zdrowy i zrównoważony sposób stosować zalecenia lekarzy i specjalistów ds. żywienia dzieci. O czym jednak powinni pamiętać rodzice dzieci, które zdmuchnęły już pierwszą świeczkę na torcie? Najnowsze badania pokazują, że sposób odżywiania dziecka po 1. roku życia jest równie ważny dla jego zdrowia i sam...

Dieta Montignaca - schudniesz na zawsze

...odżywianiu i chudnięciu. Jako pierwszy wprowadził pojęcie "indeks glikemiczny" i wykorzystał je do stworzenia systemu zdrowego odżywiania.Nie liczymy!Według Montignaca przyczyna tycia jest nie nadmiar kalorii, ale podnoszenie się poziomu insuliny we krwi. Odpowiedzialna jest za to rozregulowana trzustka, która powinna wydzielać zawsze tyle samo tego hormonu, bez względu na to, ile cukru dostanie się do krwi. Insulina...

Brygada antyoksydacyjna SEC

Witamina C oraz witamina A to nie jedyne przeciwutleniacze, które podnoszą odporność. Aby otrzymać pełen zestaw ochrony przeciw wolnym rodnikom, musisz zadbać o regularne dostarczanie swojemu organizmowi selenu, witaminy E i cynku— czyli kompleksu SEC.• Selen zwiększa liczbę naturalnych komórek cytotoksycznych i mobilizuje komórki odpowiedzialne za zwalczanie nowotworów. Dobrym źródłem selen...

Jak odmłodzić umysł i ciało

Odmłodzony umysłJak to osiągnąć: Odkurzenie dresów wyjdzie na dobre nie tylko twojemu sercu i talii, ale również odmłodzi twój mózg. Wszystkie ćwiczenia zwiększają dopływ krwi do mózgu, dzięki czemu jest on lepiej dotleniony. Podczas wysiłku wytwarzają się w organizmie endorfiny, tzw. hormony szczęścia, które bardzo korzystnie działają na kondycję psychofizyczną. Badania przeprowadzone ostatnio ...

Dobre zdrowie jest następstwem dobrego samopoczucia, a troska o oczyszczenie organizmu to najlepszy początek.

1-2-3-4
tylko tyle kroków
dzieli CIę od
zmiany swojego
stylu życia na
zdrowy i pełen
energii.
Run

Złe nawyki ograniczaj stopniowo.
Ważne jest nie to, ile jemy, ale jak wiele żywności zostanie strawione.

Wellness to nic innego jak troszczenie się o siebie i swoje życie. Aby być wellness trzeba dokonywać potrzebnych zmian i podtrzymywać do tego swoją motywację. Dlatego znajdź to, co Cię powstrzymuje od czucia się dobrze ze samym sobą. Nie omijaj tych przeszkód - pokonuj je!

..przecież chodzi tylko o to, żeby czuć się lepiej i cieszyć się lepszym wyglądem... Czy dotyczy to również Ciebie?
Dziś masz wiele możliwości, które mogą pomagać Tobie w osiąganiu przeróżnych celów, jeśli chodzi o Twój wygląd i samopoczucie.

Na rynku masz szereg produktów i usług, dzięki którym możesz być wellness:

  • suplementy diety,
  • zdrowa żywność,
  • usługi z zakresu aktywności fizycznej i rekreacji,
  • salony piękności, gabinety odnowy biologicznej, spa itp.
  • szeroko rozumiana profilaktyka zdrowotna itd.